Mad og vin
Piemonte er et rent skattekammer for gourmetelskere og vinentusiaster.
Restauranter i området.
Ikke langt fra huset ligger den kendte og meget roste restaurant "Madonna della Neve" der bestemt er et besøg værd. Restauranten er familie ejet/drevet og har mutti bag kødgryderne. Alt er hjemmelavet fra bunden, og deres tortellini der serveres på en stofserviet, er helt formidabel. Lukket fredag.
http://www.ristorantemadonnadellaneve.it/
I Cessole by er der også mulighed for at spise på "La Villetta" som nok laver nogle af områdets bedste pizzaer! Stor anbefaling herfra. Lukket mandag.
Derudover spiser man også rigtigt godt på “Tenuta antica” som er et agriturismo der ligger på vejen fra huset ned til Cessole by. Meget hyggeligt sted, hvor de også snakker et godt engelsk. De sælger desuden nogle af deres egne produkter såsom marmelade, pesto, vindruejuice og vin. Lukket mandag. http://www.tenuta-antica.com/
Der er også ”Santa Monica” på hovedgaden i Cessole, der både har pasta, kød og pizza på menuen. De har en stor køkkenhave hvor de dyrker de grøntsager de bruger til restauranten. Det er også muligt at hente pizza som Take away. Lukket onsdag.
Loazzolo:
Kun åbent fredag og lørdag aften, og søndag til frokost.
Vin
Du skal ikke køre langt for at komme til de berømte vinområder, hvor de producere fantastiske vine som Barolo, Dolcetto, Brachetto, Barbera m.fl. og ikke at forglemme den fantastiske mousserende Asti Spumante og Moscato d’Asti, der begge fik tildelt DOCG i 1993.
Kør en tur, nyd synet af de frodige vinmarker og tag på besøg på lokale vingårde.
I huset findes der forskelligt materiale fra forskellige vingårde.
Vores favorit vingård er Piancanelli, hvor Silvia gerne viser rundt. Hils gerne fra Brian. https://www.piancanelli.it
Spændende link: http://www.winemag.com/Web-2014/10-Best-Wine-Travel-Destinations-2015/index.php/cparticle/3
http://vinous.com/articles/book-excerpt-the-barbaresco-great-vineyards-encyclopedia-apr-2016
Fra huset er der ca. 37 km. til Barbaresco og ca. 48 km. til Barolo.
Gedeost
Regionen er også meget kendt for sin gedeost. Særligt i området ved Roccaverano produceres den roste "Robiola di Roccaverano", der spises frisk.
Der er flere steder i nabolaget hvor de sælger gedeost, og det kan anbefales på det varmeste at smage denne delikatesse, også selv om man normalt ikke er begejstret for ost.
Lidt nede af vejen fra huset ligger en gård, hvor de sælger deres egen fåre ost, den er helt bestemt også værd at prøve.
Trøffel
Den hvide trøffel er i høj kurs i Piemonte, den høstes specielt i Alba området, og det foregår fra sidst i september og frem til det tidlige forår, ved hjælp af såkaldte trøffelhunde.
Den sorte trøffel høstes derimod om sommeren og frem til efterår.
Der afholdes hvert år i oktober en trøffelfestival i Alba.
Besøger du huset i trøffel sæconen, vil du tidligt om morgnen kunne opleve trøffel jægerne og deres hunde være ude at lede efter trøfler i området omkring huset.
Grissini
De lange og tynde grissini stænger, der serveres på de fleste restauranter kommer oprindeligt fra Piemonte (Torino).
Hasselnødder
I Piemonte er der også rigtig mange nøddeplantager, langt de fleste med hasselnødder. Disse hasselnødder skulle efter sigende gå for at være nogle af verdens bedste.
Under anden verdenskrig startede man med at lave en cremet masse baseret på disse nødder, da der var rationeringer på de dyre kakaobønner. Produktet er det vi i dag kender som Nutella, der stadigvæk produceres af Ferrero i Alba.
Der laves naturligvis også andre mere lokale udgaver af den kendte nødde/chokolade-creme.